• An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
Zoeken

Nieuws

 • 29-12-2016
  De stier Lecomte houdt zich bijzonder goed. Onderstaand een foto van Lecomte op de leeftijd van 15,5 maand met daarbij de gemeten hoogtes.
  Schofthoogte: 1.48m.
  Kruigshoogte: 1.57m.

  Lecomte (Gaia * Guernica)

 • 31-07-2016
  Weer thuis van een prachtige reis naar Mayenne in Frankrijk met een gezellige
  groep blonde fokkers! Hier hebben we onder andere de keuring in Mayenne en
  een aantal verschillende bedrijven bezocht. Hier kwamen we onder andere de
  vader van onze nieuwe stier Lecomte tegen, namelijk Guernica (1ste foto).
  Daarnaast werd nog een zoon van Guernica kampioen (Junior) bij de stieren
  en werd een dochter van Guernica (Lena) eerste in de rubriek.
  Onderstaand de foto's van Guernica, Junior, Lena en onze stier Lecomte.

  Guernica (Uranie * Ballon) Junior (zoon van Guernica*Unnison) Lena (Flavie*Guernica) Lecomte (Gaia * Guernica)


 • 14-05-2016
  De dieren lopen allemaal buiten! Lecomte heeft het naar zijn zin!

  Lecomte (Gaia x Guernica)
 • Onze nieuwe dekstier Lecomte is gearriveerd!
  Op de onderstaande foto is hij 8 maanden oud.

 • 19-03-2015
  Afgelopen week hebben we onze nieuwe dekstier "Lecomte" vastgelegd.
  We zullen hem over een aantal weken verwelkomen op ons bedrijf. 
  Lecomte is gefokt door de voormalige Nederlandse Blonde d'Aquitainefokkers
  Ton Hartman en Peter Thissen, thans woonachtig in Frankrijk. De moeder van
  Lecomte is Gaia (Unejolie*Disco). Gaia is bekend van de laatste Franse keuringen
  en heeft al meerdere prijzen gewonnen in Frankrijk. De vader van Gaia is Disco,
  die ook al diverse prijzen heeft gewonnen in Frankrijk. 
  Gaia woog op 3,5 jaar jarige leeftijd 1150 kg. met een schofthoogte van 1.64m. 
  Vader van Lecomte is Guernica (Uranie*Ballon). Geurnica is een enorm grote
  rastypische stier met veel lengte en meet op de schoft 1.72m.. De stier vererft
  raskwaliteiten, ontwikkeling en een mooie bespiering. Op de laatste veilingen in
  Frankrijk zijn er enkele zonen (RRJ kwalificatie) goed verkocht. 
  Onderstaand een aantal foto's van Lecomte en diverse foto's uit de
  bloedlijn van Lecomte. 

  Lecomte (Gaia*Guernica) Lecomte (Gaia*Guernica)
  Gaia (Unejolie*Disco) Unejolie

 • 24-12-2015
  Moeder (Dorette d.C.) en halfzus (Italia d.C.) van onze vaars Ice Cream de Colonia
  deden het erg goed op de Bundesschau in Cloppenburg 2015. 
  Dorette d.C. werd kampioen in haar klasse en Italia d.C. werd reservekampioen
  in haar klasse. Naast reservekampioen, werd Italia d.C. door de FIERBA uitgeroepen
  tot Miss Futur.
  Dorette d.C. (Alto * Solette) Italia d.C. (Brasier * Dorette d.C.)
 • 02-10-2015
  Op de keuring in Saint Gaudens behaalde een half-broer van onze dekstier Intercity d.C. een eerste plaats in de rubriek 1 tot 2 jaar.
  Beide stieren hebben Fernando als vader. Blonde fokker Barberin kocht Fernando op jonge leeftijd van B. Stephany uit België. 
  Onderstaand een foto van de stier Jaguar (Fernando *Bienvenue). Fokker van Jaguar is Earl de la Blonde (Barberin).   • 01-10-2015
  Een nieuwe aanwinst is gearriveerd op ons bedrijf. Een tijdje geleden hebben we beslag kunnen leggen op Eriëlle du Moulin. Eriëlle heeft voor algemeen voorkomen 88 punten.
  Eriëlle is een dochter van Ariëlle du Moulin en heeft als vader Cancan. De volle zus van Eriëlle (Fidele), stond in het laatste Blonde blad. Fidele du Moulin was excellent verklaard en behaalde een score voor algemeen voorkomen van 90 punten. Onderstaand een foto van Eriëlle du Moulin. 

 • 05-09-2015
  Nog enkele maanden en dan gaan de dieren alweer op stal. Wegens voldoende goede vrouwelijke aanfok hebben we dit jaar een aantal vrouwelijke dieren kunnen verkopen voor de fokkerij, namelijk 
  Halante, Helice (zoogstel), Irene, Iris en een aantal kalveren. We zijn erg benieuwd hoe de dieren zich ontwikkelen bij hun nieuwe eigenaren. Dit jaar hebben we ook een aantal dieren in laten punten, onderstaand de behaalde resultaten.

  Ilja: 88 pnt. 
  Ice Cream d.C.: 87 pnt.
  Intercity d.C.: 86 pnt.
  Isa: 86 pnt.
  Halante: 85 pnt. 
  Helice: 85 pnt.

  Onderstaand een aantal foto's van de dieren die ingepunt zijn.


 • De twee éénjarige pinken Javelle (Galette*Elan) en Jina (Dorien*Elan) houden zich ook erg goed en groeien hard. Onderstaand een foto van beide dieren. We zijn erg blij met de fokkerij die Elan ons gebracht heeft. Op dit moment hebben we vier vrouwelijke dieren van Elan in ons bezit.  Ook de jonge aanwinsten houden zich erg goed. Dit jaar zijn er bij ons vier kalveren van Heuvelland-Hitchcock geboren, drie vaarskalveren en één stierkalf. De drie vaarskalveren hebben we nog in ons bezit en het stierkalf is samen met haar moeder Helice als zoogstel verkocht. Onderstaand de combinaties van de vaarskalveren met enkele foto's van de dieren. We zijn erg benieuwd hoe de dieren zich gaan ontwikkelen.

  Lionne: Eleonore * Heuvelland-Hitchcock
  Lorette: Galette * Heuvelland-Hitchcock
  Larissa: Dorien * Heuvelland-Hitchcock

  Aankomend jaar verwachten we de eerste zes kalveren van onze dekstier Intercity d.C.. We hebben de stier mede door zijn goede bloedlijnen aangekocht en zijn erg benieuwd of hij de pluspunten van de bloedlijnen zal door vererven. In de bloedlijnen van Intercity d.C. komen meerdere dieren voor, die in Frankrijk kampioen zijn geweest of hoog gescoord hebben.

 

 • Vandaag hebben we onze nieuwe dekstier Heuvelland-Hitchcock in laten punten en daarnaast hebben we ook Dorien opnieuw in laten punten. Hieronder het resultaat:
  Dorien: 88 punten
  Heuvelland-Hitchcock: 87 punten  
 • 10-05-2014:
  Vandaag is dekstier Heuvelland-Hitchcock van fokker P. van Zijl op ons bedrijf aangekomen. 
  Vader van de stier is Chamaco (88 pnt.)
  Moeder van de stier is Rabane (90 pnt.) 


 • 03-05-2014:
  De afgelopen weken zijn er twee kalveren van Elan geboren, zie onderstaand:
  - Een volle broer van BAC Heros, genaamd Jericho (Eleonore*Elan). Het stierkalf laat na een paar weken al enorm veel kwaliteit zien.
  - Een vaarskalf, genaamd Javelle (Galette*Elan). Een enorm fijn, lang en hoog vaarskalf.
 • 05-01-2015
  Aan het eind van afgelopen jaar brachten we een bezoek aan de Familie Kellerwessel in Köln "www.gut-dresenhof-koeln.de". Hieronder enkele foto's van een aantal dieren, waarvan ook genetica op ons bedrijf aanwezig is. 
  Op de eerste foto staat Evra (Ursula*Rock). Zij is de moeder van onze dekstier, genaamd "Intercity de Colonia". Evra heeft zich tot haar vijfde levensjaar al enorm ontwikkeld met een schofthoogte van 1.67m en een gewicht van ongeveer 1300kg. Op de tweede foto staat haar volle zus Fabula. Beide koeien hebben al diverse prijzen gewonnen in Frankrijk, nu maar hopen dat Intercity de Colonia de kwaliteiten van beide dieren vererft!

  Op de derde foto staat de moeder van onze pink Ice Cream de Colonia (Aramis*Dorette). Ice Cream behaalde afgelopen keuring in Marienheëm een tweede plaats in de rubriek. Haar halfzus (Brasier*Dorette)behaalde afgelopen keuring in Cloppenburg, Duitsland ook een tweede plaats in de rubriek. De moeder van Ice Cream kenmerkt zich door haar enorme ontwikkeling, ze meet namelijk 1.70m op de schoft.

 

 • 05-01-2015
  Hieronder een aantal foto's van de keuring in Mariënheem 2014. Naast Ice Cream d.C hadden we ook drie dieren meegenomen van onze vorige fokstier Elan (Villa*Vaillant). Al met al konden we terugkijken op een geslaagde en leerzame dag! Zie hieronder de behaalde resultaten en een aantal foto's.

  Resultaten:
  - Javelle werd 7de van de 12   "Rubriek van 6 tot 7 maand vrouwelijk"
  - Jericho werd 3de van de 7 "Rubriek van 6 tot 8 maand mannelijk"
  - Ilja werd 3de van de 5         "Rubriek van 16 tot 20 maand vrouwelijk"
  - Ice Cream d.C. werd 2de van de 5  "Rubriek van 20 tot 24 maand vrouwelijk"
  Nummer 79 Nummer 74


 • 13-07-2014 
  Weer terug van een fantastische reis in Frankrijk met een gezellige groep blonde fokkers! Hier hebben we onder andere de keuring in Biaritz en zes verschillende bedrijven bezocht.
  Op de keuring was ook een dochter van Evra aanwezig, genaamd Heclipse (Evra*Diou). Evra is de moeder van onze aankomende dekstier Intercity de Colonia. Hieronder twee foto's van Heclipse.
  Ze behaalde een 9e plek in een rubriek van 15 dieren met een leeftijd van 1 tot 2 jaar. Voor nog geen 2 jaar oud was ze erg goed ontwikkeld. 
  De foto's van de keuring staan ook onder "Reportage keuring Biaritz 2014". Meerdere foto's van de keuring en reis volgen nog!
 • 05-07-2014
  Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan de Familie Kellerwessel in Köln "www.gut-dresenhof-koeln.de". Er was namelijk een kijkdag georganiseerd om de blondes te bekijken en hier gaven verschillende fokkers uit Nederland, België, Luxemburg en Duitsland gehoor aan. Hieronder een korte impressie van een aantal dieren die op het bedrijf aanwezig zijn. Op de volgende link staat de hele fotoreportage "Reportage Kellerwessel".

  Op de eerste drie foto's is Evra (Ursula*Rock) te zien. Zij is de moeder van onze dekstier voor aankomend jaar, genaamd "Intercity de Colonia". De koe heeft onlangs de hoogst haalbare score in Duitsland gehaald met drie keer een negen. Op het moment van keuren had ze een schofthoogte van 1.67 m. en woog ze 1240 kg. Op dit moment is ze bijna 5 jaar oud en heeft ze al meerdere titels behaald in o.a. Frankrijk en Duitsland. We hopen dat Intercity de Colonia de kwaliteiten van zijn moeder door zal geven aan de volgende generaties!  Op de onderstaande drie foto's is Dorette (Solette*Alto) te zien. Zij is de moeder van onze pink, genaamd "Ice Cream de Colonia". Dorette is de grootste koe op het bedrijf van de familie Kellerwessel en meet een schofthoogte van 1.70 m. Deze koe beschikt net als Evra over zeer goede bloedlijnen!  Onderstaand een aantal foto's van nog een aantal zeer goede dieren op het bedrijf. Op de eerste foto staan Fabula (volle zus van Evra) en Evialis (Apolot*Uele). Op de tweede foto staat Ariane, deze koe is eerste geworden in Parijs en haar dochter Etoile scoorde onlangs ook nog goed op verschillende keuringen in Frankrijk. Op de derde staat wederom Evialis en op de laatste foto staat Extra (Theodule*Ublonde). Deze stieren zijn beide zeer goed en beschikken over verschillende kwaliteiten, wat je ook kon zien aan de nakomelingen. 
 • 09-06-2014
  De pinken van Elan en Ice Cream d.C. (2e van links) houden zich erg goed, zie onderstaande foto's. Foto's van de kalveren van deze jaargang staan onder het tabblad Foto's (Javelle en Jericho).
 • 05-06-2014
  Vandaag hebben we onze nieuwe dekstier Heuvelland-Hitchcock in laten punten en daarnaast hebben we ook Dorien opnieuw in laten punten. Hieronder het resultaat:

  Dorien: 
  Ontwikkeling: 89
  Rastype: 88
  Bespiering: 87
  Benen: 86
  Alg. Voorkomen: 88 punten  


  Heuvelland-Hitchcock
  Ontwikkeling: 86
  Rastype: 87
  Bespiering: 86
  Benen: 87
  Alg. Voorkomen: 87 punten

 • 10-05-2014:
  Vandaag is dekstier Heuvelland-Hitchcock van fokker P. van Zijl op ons bedrijf aangekomen. 
  Vader van de stier is Chamaco (88 pnt.)
  Moeder van de stier is Rabane (90 pnt.) 

 • 03-05-2014:
  De afgelopen weken zijn er twee kalveren van Elan geboren, zie onderstaand:
  - Een volle broer van BAC Heros, genaamd Jericho (Eleonore*Elan). Het stierkalf laat na een paar weken al enorm veel kwaliteit zien.
  - Een vaarskalf, genaamd Javelle (Galette*Elan). Een enorm fijn, lang en hoog vaarskalf.

 • 12-02-2014:
  Vandaag zijn de dieren Intercity de Colonia en Ice Cream de Colonia aangekomen op ons bedrijf. Beide dieren zien er erg goed uit. Foto's volgen nog!

 • 09-12-2013:
  Naast onze nieuwe aanwinst "Intercity de Colonia", hebben we ook beslag kunnen leggen op een zeer goede pink uit de fokkerij van de familie Kellerwessel, genaamd "Ice Cream de Colonia". 
  Moeder van deze pink is Dorette de Colonia. Zij is de grootste koe op het bedrijf met een schofthoogte van +/- 1.70m. Moeder en vader van Dorette d. C. zijn, Solette en Alto. Beide dieren hebben al meerdere kampioenschappen op hun naam geschreven. Ze zijn beide ingeschreven met de hoogst haalbare score in Duitsland.
  Vader van "Ice Cream d. C." is Aramis. Dit is een Leo stier die de raskwaliteiten van het ras op een uniforme en systematische wijze doorvererft. Daarnaast zijn een goede melkgift en gemakkelijke geboortes ook pluspunten van deze stier. Deze stier wordt momenteel volop ingezet in Frankrijk. Voor meer info kunt u kijken op: www.gut-dresenhof-koeln.de

Ice Cream de Colonia Dorette de ColoniaAltoSolette

 • 07-12-2013:
  Vandaag zijn we op bezoek geweest bij Leonie en Georg Kellerwessel in Köln. Het leek ons interessant om de fokkerij van hun eens goed te bekijken.
  Voor meer info kunt u kijken op: www.gut-dresenhof-koeln.de

  Daarnaast hadden we ook interesse in een stiertje genaamd "Intercity de Colonia". Omdat de stier ons erg aan stond, hebben we deze gelijk vastgelegd. Begin 2014 kunnen we de stier verwelkomen, omdat deze op dit moment nog bij de moeder zoogt.
  De moeder van de stier is Evra. Deze koe werd op verschillende keuringen in Frankrijk hoog geplaatst en ze behaalde het Kampioenschap bij de Vaarsen in Bordeaux 2011. Ook in Duitsland behaalde ze het kampioenschap bij de koeien in Hamm 2013. Naast Evra scoorde ook haar volle zus Fabula goed op de keuringen in Frankrijk. Evra heeft een schofthoogte van 1.65m en een gewicht van 1236kg. (de zwaarste aanwezige koe op het bedrijf).  De vader van de stier is Fernando. In de bloedlijn van Fernando zitten ook een aantal bekende namen, waaronder grootmoeder Nitouche (Moeder van Veracruz (Orion*Nitouche)). Dit was één van de beste Bazooka-dochters uit de fokkerij van Eric Hontang. Andere bekende namen zijn Aaron (meermaals kampioen in Frankrijk), Uline en Uriel. We verwachtten dat deze stier een goede opvolger zal zijn van Elan (Elan zal nog 1 jaar
  dekken) en denken dat hij een verbetering is op onze koeien.

  Op het bedrijf was ook de stier Extra (Theodule*Ublonde) aanwezig. Deze stier heeft meerdere kampioenschappen behaald in Duitsland. Dit is echt een superstier.


  Onderstaande een aantal foto's van Intercity de Colonia, Evra en Extra!
  Intercity de Colonia met Evra op de achtergrond Evra Evra Evra Extra Georg Kellerwessel met Extra en Robert Evra Evra
 • 17-10-2013:
  Vandaag hebben we bezoek gehad van KI-Samen, samen met een delegatie uit Frankrijk van L'équipe d'EGIA (Franse KI). Zij hadden namelijk interesse in onze dekstier Elan.  

  Zij sloten het bezoek af met het het volgende commentaar:
  De kalveren van Elan zijn fijn, hebben de perfecte kleur, zijn homogeen en hebben een mooi kruis.

Bezoek

 

 • 28-09-2013:
  BAC-Heros had het op één na hoogste bod bij de veiling in Toldijk.
  De stier is verhuisd naar de gebroeders Lamers in Groesbeek.

 

BAC-Heros

 
Contact

Duivendal blondvee
Hoge Kaviksweg 6
7587LP De Lutte

Tel: 0541-551894
E: info@duivendal.nl -
morsinkivo@hotmail.com

W: www.duivendal.nl

Willekeurige foto
Heuvelland-...
Image Detail